HELSINKI-HONG KONG-THAILAND-KAMBODJA-VIETNAM-LAOS-THAILAND-AUSTRALIEN-FIJI-NYA ZEELAND-CHILE-ARGENTINA-BRASILIEN-HELSINKI

tisdag 11 maj 2010

Puerto Iguazu och en bildkavalkad

Då plan a), b) och c) backfires måste man tänka om. Vi gjorde upp en ny plan a) som hittills har gått som smort, dvs vi har tagit oss med buss till Iguazu och helt skippat Uruguay. Eftersom det var ett enda prackas att hitta bussar och sätt att ta sej från Colonia eller Montevideo utan att först behöva åka tillbaka till BA för en dyr peng tänkte vi om och vände blicken norrut mot Brasiliens förlovade land.
Som de hurtiga världsresenärer vi ju är, har vi idag inte gjort ett endaste litet skit utan bara drällt omkring; checkat in på ett hostel där vi är alldeles ensamma i vår sovsal, druckit kaffe, handlat och ätit. Jeij.
Imorgon tar vi oss till själva vattenfallen på Argentinska sidan och far därefter över till Brasilien och övernattar där. Sen blir det lite Curitiba/Paranagua och efter det ska vi till Sao Paulo. Arrrribaa!
Bussen hit upp hit var 16 timmar av ren och skär lyx. Breda, mjuka bänkar, massor med rum för benen, egen tv(som på flyg), mat och vin. Det gick faktiskt att sova i bussen då man fällde ner sitt säte helt, fällde upp sitt benstöd och drog sin filt över sig, så vi vaknade utvilade och vackra som få och hann ännu se en morgonfilm (Darkman: sann kvalitetsunderhållning) under frukosten innan vi var framme.

Här får ni en argentinsk turistkavalkad:

I väntan på vår första argentinska lomo. Se så glada vi är!
En mycket glad Roberto hoppade upp och ner av glädje utanför Bombonera. Innan vi inte fick biljetter till matchen that is.
I Puerto Iguazu gick vi på olivmarknad.
Att vara turist är inte illa. Åtminstone ser jag rätt nöjd ut.
Ett turiststilleben.
En nöjd Roberto efter en megabiff.
Recoleta. En av världens vackraste gravgårdar minsann.
Vet ni vems grav dethär är?
Jag gör mitt bästa för att se cool ut i väntan på metron.
Dethär med sopsortering är minsann inte Argentinas starkaste sida.
Är man hund kan man lägga sej och vila lite varsomhelst.

2 kommentarer:

  1. alltså vad är ni för backpackers som ser så chica och fräscha ut hela tiden? Är bilderna arrangerade? Jag trodde att backpacker innebär att man går i samma shorts och sandaler hela resan och är superofräsch. Ni passar inte alls in i den bilden, ju.

    SvaraRadera
  2. ja, det tycks finnas backpackers av olika sorter. :)

    SvaraRadera